soe nsuki

Instagram Facebook

about

Soe is standup comedian, tv persoonlijkheid en scenariste! Maar zeg alsjeblieft niet ‘creatieve duizendpoot’ want die term wordt te veel gebruikt en is dus helemaal niet creatief.

Het begon allemaal met hip hop, in 2007. Jarenlang schuimde Soe als bgirl de battles van de Lage Landen af, om uiteindelijk Benelux kampioen te worden in 2011. Naast vollenbak trainen in de week, en reizen in het weekend voor de battles, gaf ze haar passie voor breaking door aan andere vrouwgezinden in Soe’s Bgirl Studio.

De mopjes begonnen in 2012. Ze speelde het voorprogramma voor Thomas Smith, Philippe Geubels en Alex Agnew, en in 2016 struinde ze de zalen af in een dubbelshow met bff Jens Dendoncker. Eind 2018 ging Soe in première met haar eerste volavondshow Soetopia voor een volle Arenbergschouwburg. Dat was erg emotioneel en leuk! Ze heeft gehuild toen ze bloemen kreeg op het einde.

In 2020 werden de mopjes even op pauze gezet door een klein virusje dat heel de wereld platlegde. Soe spitste ze zich toe op scenarioschrijven, en schreef mee aan miniserie De Shaq en jeugdserie PANNA. In 2021 begon ze bij Vlaanderen Vakantieland, om Vlaanderens beste toeristische tips mee te geven in haar rubriek, de Soegesties.

In december 2022 gaat ze in première met haar tweede standup comedy zaalshow SOENAMI, en wordt ze de vaste sidekick van uberpresentator Sven de Leijer in dé eindejaarsshow van de VRT, Vrede op Aarde.

upcoming events

no events so far!

Cookie consent

Please choose which cookies you want to consent to.